Eesti XII Maaspordimängud

06.-08.07.2007 Valgas


Orienteerumine


VÕISTLUSINFO


06.07.2007, lühirada Priimetsas


Võistluskeskus asub Valga linnas, AS Valga Vesi juures Metsa tn.30.

Tähistus algab Kuperjanovi ja Karja tn. ristist (Tartu poolt tulijatele) ning Pika ja Metsa tn ristist. (Lihakombinaadi juurest, Viljandi poolt tulijatele).


Ajakava:

16:00 Stardi algus

18:30 Autasustamine finišipaigas


Rajad:

H21 - 5,0 km 13 KP Start 1

D21, H35 - 4,5 km 13 KP Start 1

D35, H45, H16 - 3,4 km 7 KP Start 2

D45, D16, H55 - 2,8 km 6 KP Start 2

Rajameister: Toivo Kotov



Kaart ja maastik: Tasase ja lauge reljeefiga linnalähimaastik. Mikroreljeef puudub. Domineerib vahelduva läbitavusega okasmets. Teeradade võrgu tihedus maastiku erinevates osades varieerub tugevasti. Kaardi keskosas maastiku läbitavus valdavalt halb või väga halb - ebamäärase kujuga tormimurru raiesmikud, kännud, kõrge rohi. Loode- ja kagunurgas läbitavus parem. Metsas ohtralt kaeveid ja kaevikuid. Kaardistatud on suuremad ja selgemad augud. Kraavid on radade algusosas valdavalt kuivad ja madalad, kohati isegi raskesti märgatavad. Raja keskel on kraavid ja ojad seevastu märjad.

Mõõtkava 1:10000, h 2,5 m. Autorid Toivo Kotov ja Jüri Vanaveski. Kaardi formaat A4. Kaardid on kilekotis.


Ohukohad: Klasside H21, D21 ja H35 rajad ületavad raja algusosas tiheda liiklusega maantee. Liikluse kiirus on märkidega piiratud kuni 30 km/h, kuid palume võistlejatel olla tee ületamisel äärmiselt ettevaatlik!


Tähistatud lõik: Kõigil radadel on üks kontrollpunkt raudteesilla all. Sellest punktist algab 160 m pikkune, maastikul kileribadega tähistatud lõik, mis on vastava märgiga joonistatud ka kaardile. Tähistatud lõik juhib võistlejad läbi raskestiläbitava metsa ja lõpeb teeraja alguses.


Start: Kasutusel on kaks erinevat stardikohta, mis asuvad teineteisest 200 m kaugusel, tee starti on ühine ja tähistatud puna-valgete suusalippudega. Kaugus võistluskeskusest stardipaika 2 km. Eelstart 2 minutit. Võistleja siseneb eelstardialasse kui eelstardi kell näitab tema stardiaega. Seda kontrollib stardikohtunik. Kaardi võtab võistleja pärast stardipiiksu ise oma klassi sildiga ämbrist. Kaugused stardist K-punkti: stardis 1 - 150 m, stardis 2 - 50 m.


Finiš: Viimasest KP-st tuleb finišisse tähistus. Finišijoonel asub finišijaam, milles tuleb kindlasti märkida – sellega fikseeritakse võistleja finišiaeg. Pärast finišit loetakse SI-kaardist võistleja tulemus ja trükitakse välja vaheajad.


Tualett: Kaks välikäimlat startide juures.


Soojendus: Soojendus on lubatud ainult tähistatud lõigul võistluskeskusest stardipaikadesse


Elektroonilise märkesüsteemi tõrke korral: Teha kompostrijäljend kaardi servas asuvatesse reservlahtritesse.


Legendid: Piltlegendid on trükitud kaardi serva. Kontrollpunktide juurde on järjekorranumbri kõrvale trükitud ka punkti tunnusnumber (1-31 jne.).


Rinnanumbrid: Kõik võistlejad kasutavad rinnanumbreid. Rinnanumbrid asuvad võistluskeskuses infotahvli juures.


Rendipulgad: SI-rendipulgad saab kätte infolauast ja tuleb finišis tagastada.


Pesemine: Pesemisvõimalus finišipaigas puudub.


Teatevõistkondade registreerimine: Võistluste sekretariaadist saavad võistkondade esindajad teatevõistluse ülesandmislehed, mis tuleb täidetuna tagastada enne individuaalvõistluselt lahkumist. Ülesandmislehti ei pea täitma nende võistkondade kohta, mille täielik nimeline ülesandmine koos SI-numbritega on juba tehtud IVK-s (vt. lisatud väljatrükki). Võimalik on ka täiendavate võistkondade ülesandmine kuni kella 18-ni.





07.07.2007, sprinditeade Jaanikese motokeskuses


Võistluskeskus asub Jaanikese Puhke- ja Vabaajakeskuses (Motokeskuses), Valga-Tartu ja Valga-Viljandi teede vahelise ühendustee ääres.

Tähistus algab Valga-Tartu mnt. 1 kilomeetrilt


Ajakava:

10:00 Ühisstart

12:00 (cirka) Autasustamine finišipaigas

Rajad:

Võistkonnad on 3-liikmelised, rajapikkused ühel etapil:

Klass

Pikkus

KP

H21

2,7-2,8

9

D35,D21,H45,H16

2,2-2,3

8

D16

1,5-1,6

6


NB! Rajad on planeeritud hajutusega. Kontrollige hoolikalt KP tunnusnumbreid!

Rajameister: Toivo Kotov


Maastik ja kaart: Keskmiselt liigestatud, poolavatud maastik, mis hõlmab oja oru mõlemat kallast. Pool maastikust on motokrossiradade piirkond ning teisel poolel on rohkesti ATV-radu. Metsa läbitavus keskmisest halvani. Maastik valdavalt kuiv, välja arvatud soo oru põhjas, mis ei jää loogilistele liikumisteedele. Kõrguste vahe kaardil 20 m. Pinnavormidest esinevad oru nõlvadel vaheldumisi orvandid ja ninad. Mikroreljeef puudub. Avatud rohumaadel valdavalt kõrge hein, kuid kohati on see maha niidetud - kaart seda ei kajasta. Esineb kaardistamata ATV-jälgi. Maastikule on rajatud maastikuvibu rada mitmete märklaudadega - need ei ole kaardistatud!

Krossiraja ääres on kohati kaardistamata, 50 cm kõrgust võrkaeda, mis on hõlpsasti ületatav.

Kaardistatud aiad (ületatavad) on mitmes kohas poollagunenud.


Erileppemärgid:

Motokrossiraja trampliin. “Hambad” on krossiraja liikumissuunas. Trampliinide ääred on üldjuhul järsu astme kujulised ja nende pealmine osa on enam-vähem tasane. Legendides on trampliinidel asuvad punktid näidatud küngastena, punkti täpne asukoht on legendis näidatud künka osas.


Valgustuspost


Autokummidest rajapiire


Kaardi mõõtkava 1:5000, h 2,5 m. Autorid Toivo Kotov ja Jüri Vanaveski. Kaardi formaat A4. Kaardid on kilekotis.



Start: Ühisstart. K-punkt asub stardipaigas. Teine ja kolmas vahetus jooksevad K-punkti mööda tähistust.


Finiš: Viimane KP asub pealtvaatajatele avatud alal, krossiraja tribüüni nurga juures, sealt finišisse tuleb joosta mööda tähistatud koridori. NB! Pealtvaatajail tuleb olla ettevaatlik, et võistlejatele ette ei jäädaks!

Finišijaam asub mõned meetrid pärast finišijoont, seal tuleb kindlasti märkida enne teatevahetust! Viimases vahetuses fikseeritakse paremusjärjestus finišijoone ületamisel, mitte finišijaamas märkimisel!


Teatevahetus: Teatevahetus toimub käepuutega. Rajale siirduv võistleja võtab oma numbriga kaardi kaardiseinalt.


Tualett: Neli tualett-/duširuumi asuvad motokeskuse hoone keldrikorrusel – sissekäik suure tee pool. Lisaks sellele kuivkäimla 300 m kaugusel keskusest, tee sinna on tähistatud puna-valgete suusalippudega.

NB! Kuivkäimlas käies on keelatud liikuda mujal kui tähistatud lõigul käimlasse ja tagasi, sest ümberringi asub võistlusmaastik!


Soojendus: Soojendus on lubatud ainult suurel maanteel ja võistluskeskuses pealtvaatajaile avatud alal





Võistluskeskuse skeem:


Skeemil on näidatud ala, kus võistlejatel on lubatud liikuda enne ja pärast võistlemist


Elektroonilise märkesüsteemi tõrke korral: Teha kompostrijäljend kaardi servas asuvatesse reservlahtritesse.


Legendid: Piltlegendid on trükitud kaardi serva. Kontrollpunktide juurde on järjekorranumbri kõrvale trükitud ka punkti tunnusnumber (1-31 jne.).


Rinnanumbrid: Kõik võistlejad kasutavad rinnanumbreid. Rinnanumbrid asuvad võistluskeskuses.


Rendipulgad: SI-rendipulgad saab kätte infolauast ja tuleb finišis tagastada.


Pesemine: Pesemisvõimalus – 4 dušikabiini motokeskuse keldrikorrusel. Sissepääs suure tee poolt.


NB! Naeltega jalanõudes on motokeskuse hoonesse sisenemine keelatud!


Võistluskeskuses on avatud välipuhvet.


Lisainfo:

Sixten Sild (OK Võru), MSM O-võistluse peakorraldaja, tel.50 68377